Flux optimizat de mărfuri și soluție nouă de depozitare

Echipament extins de depozitare cu o nouă dezvoltare pentru noul centru logistic VIEROL AG

Rastede, 04 august 2022

După doar un an de construcție, VIEROL AG a reușit să pună în funcțiune noul său centru logistic. În acest amplu proiect de la Rastede, cele două companii Förster & Krause și META-Regalbau s-au impus cu succes ca un consorțiu de licitație în domeniul tehnologiei de rafturi și transportoare.

VIEROL AG este un specialist de succes la nivel global pentru componente electronice și managementul motoarelor în sectorul auto, furnizând peste 50.000 de piese de înaltă calitate pentru vehicule în 125 de țări de pe toate continentele. Portofoliul de produse al mărcilor de calitate VEMO, VAICO și ACKOJA variază de la supape EGR până la curele de distribuție. Fiind o afacere de familie administrată de proprietar, cu sediul central în Oldenburg și filiale în Shanghai și Singapore, compania asigură mobilitatea în întreaga lume cu piesele sale de schimb pentru automobile. Una dintre cheile succesului este serviciul rapid oferit de VIEROL AG: destinatarii din Germania primesc mărfurile chiar dimineața următoare, iar în Europa în 48 de ore.

Noul sistem înalt pentru paleți META MULTIPAL poate depozita 12.600 de paleți.

Detalii proiect:

________________________________________________

Locație:                                VIEROL AG, Rastede
________________________________________________

Soluție META implementată:

  • Raft pentru paleți META MULTIPAL
  • Sistem pentru depozitare META MULTIPAL
  • Raft cantilever META MULTISTRONG
  • Sistem de raft multi-nivel META MULTIFLOOR
  • Structuri metalice

Investiție de aproximativ 20 de milioane de euro

Datorită creșterii planificate atât a cifrei de afaceri, cât și a portofoliului, a fost necesară o extindere a întregii infrastructuri logistice. În zona industrială de la nodul de autostradă Oldenburg-Nord din Rastede, compania a investit în jur de 20 de milioane de euro într-un centru logistic ultramodern și neutru în CO2, cu un spațiu total de aproximativ 10.000 de metri pătrați și deschis după doar un an de construcție. Conceptul de energie durabilă pentru noua clădire include alimentarea completă cu energie din surse regenerabile și recuperarea apei pluviale.

De acolo, peste 50.000 de piese de uzură și de schimb pentru autovehicule sunt exportate în peste 125 de țări. Un depozit cu paleți înalți, un sistem de depozitare special dezvoltat cu nivel de galerie și un sistem de rafturi cu cinci etaje sunt asigurate de experții în tehnologie de depozitare META-Regalbau. Tehnologia de transport complet automatizată și integrată a fost furnizată de Förster & Krause. Ambii specialiști s-au completat reciproc în cerințele diverse pentru acest proiect amplu cu o bogăție de idei și experiență, având ca obiectiv final un flux optim de mărfuri mereu în centrul considerațiilor lor.

Preluarea comenzilor în noul sistem de rafturi META MULTIFLOOR cu cinci etaje.

Paleții care urmează să fie depozitați sunt așezați în fața fiecărui capăt de rând, în rafturi cu consolă META MULTISTRONG.

Tehnologia de stocare de la META

Cifrele doar pentru centrul logistic nou echipat sunt impresionante:

  • 12.600 de locuri pentru paleți în depozitul cu sisteme de rafturi pentru paleți cu înaltime mare
  • Aproximativ 1.000 de spații de depozitare cu nivel suplimentar în sistemul de depozitare la nivel de galerie (culeg direct de pe palet)
  • Peste 91.000 de spații de depozitare în sistemul de rafturi cu cinci etaje

De asemenea, META a reușit să câștige puncte datorită experienței sale enorme în proiecte. Sistemul de rafturi pentru paleți, înalt de peste 16 metri, se bazează pe sistemul de rafturi META MULTIPAL consacrat. Un total de 12.600 de spații pentru paleți ar putea fi astfel create sub forma unui depozit cu culoar îngust. Acest lucru este completat cu rafturi cu consolă META MULTISTRONG poziționate în față, care au fost, de asemenea, plasate ca depozitare tampon. Paleții care urmează să fie depozitați sunt livrati acolo de către departamentul de primire a mărfurilor.

Paleții care urmează să fie pregătiți direct pentru ridicarea comenzilor sunt mutați în așa-numitul sistem de depozitare cu nivel de tip galerie. În acest scop, META a integrat o nouă soluție de poziționare, în curs de brevetare, într-un sistem de rafturi bazat pe designul META MULTIPAL. Cele aproape 1.000 de locații de ridicare și depozitare a comenzilor create în acest fel sunt completate fiecare cu un nivel de raft pentru spațiu suplimentar de depozitare.

Atât raftul înalt pentru paleți, cât și sistemul de depozitare cu nivel de tip galerie, sunt operate prin stivuitoare pentru culoar îngust complet automatizate.

Aproape 1.000 de locații de picking sau depozitare au fost create în depozitul META MULTIPAL cu nivel de tip galerie.

Intrarea stivuitorului pentru culoar îngust complet automatizat în sistemul de depozitare cu galerie META MULTIPAL.

Conectat la sistemul de depozitare cu nivel de galerie este sistemul de rafturi META MULTIFLOOR cu cinci etaje. Aproape 23.000 de rafturi cu dimensiunile de 1.300 x 400 mm au fost folosite în acest impresionant sistem de rafturi, oferind în cele din urmă o capacitate de depozitare de peste 91.000 de spații de depozitare.

Noul sistem de rafturi modulare META MULTIFLOOR este extrem de flexibil atât din punct de vedere al structurii, cât și al designului, simplificând astfel adaptarea personalizată a soluției de depozitare – chiar și la cerințele statice dacă este necesar. META MULTIFLOOR este ideal pentru o gamă largă de aplicații: de la rafturi de sine stătătoare până la turnuri de ridicare cu mai multe etaje, rafturi cu deschidere mare și depozite pentru roți/anvelope, rafturi înalte pentru camioane industriale și multe altele. Utilizarea maximă a compartimentului datorită conectării exterioare a raftului, precum și diverselor opțiuni de conectare sunt, de asemenea, avantaje remarcabile ale acestui sistem. Designul special și raționalizarea diversității componentelor fac, de asemenea, acest sistem modular eficient din punct de vedere al costurilor, menținând în același timp binecunoscuta calitate META, la un nivel ridicat.

Toate pasarelele sunt proiectate generos pentru o sarcină de 500 kg pe metru pătrat și sunt completate cu componente structurale din oțel, cum ar fi scări și balustrade. META a integrat, de asemenea, un ascensor de mărfuri pentru transportul între etaje și scări, de la compania sa afiliată Hailo, ca si căi de evacuare suplimentare în sistemul de depozitare cu nivelul de tip galerie și sistemul de rafturi multietajat adiacent.

Implementarea generală a acestui proiect extins a fost realizată sub forma unui consorțiu de licitație între Förster & Krause și META. Cooperarea extrem de eficientă și experiența profundă a ambelor companii au garantat implementarea cu succes a acestei soluții extinse all-in-one.

Declarația clientului VIEROL AG

“Partenerii noștri au înregistrat în detaliu diversele cerințe pentru proiectul nostru extins și le-au implementat profesional, cu o mulțime de idei.”

– Michael Krone, Director de Logistica si IT, VIEROL AG