CENTRUL TUTUROR PROCESELOR LOGISTICE DE PE ȘANTIER

Sistemul de rafturi cu trei etaje de la META este elementul central al locației STAHLGRUBER din Pforzheim

Grupul STAHLGRUBER are sediul în Pforzheim de ani de zile cu unul dintre cele aproape 180 de puncte de vânzare ale sale. Recent, această sucursală a fost renovată și extinsă pe scară largă, rezultând o licitație pentru echipamente noi în divizia de depozitare. Contractul a fost atribuit dealer-ului specializat BERG Lagertechnik, care apoi împreună cu specialistul în tehnologia depozitelor META-Regalbau au preluat planificarea și implementarea în strânsă colaborare cu STAHLGRUBER.

Cu aproximativ 180 de locații în Germania și Austria, Grupul STAHLGRUBER este una dintre companiile de top în domeniul comerțului cu ridicata de piese auto. Pe lângă pachetele de service, compania oferă în principal piese de schimb, accesorii, echipamente de atelier și unelte pentru întreaga industrie de reparații auto. Din 2018, Grupul STAHLGRUBER face parte din LKQ Europe, lider de piață în comerțul european de piese de schimb și accesorii auto. În medie, 30.000 de articole sunt întotdeauna disponibile într-un punct de vânzare STAHLGRUBER, ca urmare, compania se bazează nu numai pe centrul logistic Sulzbach-Rosenberg, ci și pe logistica regională. Nenumărate tururi de livrare în Germania și Austria încep de câteva ori pe zi de la punctele de vânzare respective – inclusiv la locația Pforzheim, care acum a fost optimizată și extinsă.

Noul sistem de rafturi cu trei niveluri avand la baza sistemul META CLIP.

Date proiect:

________________________________________________

Locație:                              STAHLGRUBER, Pforzheim DE
________________________________________________

Soluție META implementată:

  • Sistem META CLIP cu multi-nivel
  • Rafturi pentru paleți META MULTIPAL
  • Construcție din oțel META

Obiectiv

Datorită creșterii comenzilor și a gamei de produse, a venit momentul ca în Pforzheim să se extindă și să se optimizeze sistemul de depozitare în același timp. Pe baza unor idei precise de la STAHLGRUBER, dealer-ului specializat Berg Lagertechnik a primit contractul pentru acest proiect. Împreună cu partenerul META-Regalbau și în strânsă colaborare cu clientul, a fost implementat un nou sistem de rafturi cu trei niveluri bazat pe sistemul de rafturi META CLIP, cu componente de construcție din oțel .

Practic, toate articolele sunt stocate conform unui sistem de stocare haotic. Cu toate acestea, unele articole necesită forme speciale de depozitare, așa că acum își găsesc locul în zone special echipate. Acestea sunt de exemplu:

  • Baterii auto în divizia depozitare cu tăvi colectoare,
    grătare precum și echipamentele de stingere a incendiilor păstrate în stoc
  • Piese de evacuare pentru depozitare verticală la etajul superior
  • Mărfuri foarte lungi în suporturi special concepute – care se extind într-un culoar închis.
  • Articole voluminoase ambalate în cutii de carton în unități mari de rafturi
  • Mărfuri speciale depozitate în dulapuri care se încuie

Soluția de construcție din oțel META în combinație cu sistemul multi-nivel META CLIP.

Una dintre scările create în sistemul multi-nivel META CLIP.

Gestionarea depozitului și etichetarea se realizează cu un sistem de management al depozitului și coduri de bare dezvoltat intern, care se bazează, de asemenea, pe mulți ani de experiență a STAHLGRUBER.

Pe lângă zonele de depozitare create, au trebuit implementate diverse cerințe pentru construcția din oțel. Pe o zona de scări au fost introduse scări extra late ca și căi de evacuare și salvare, pasarelele au fost dotate cu grătare din motive de protecție împotriva incendiilor și pentru evacuarea accelerată a fumului, iar în stațiile de transfer de paleți extra-largi au fost folosite porți batante special concepute. În fața sistemului cu mai multe etaje au fost amplasate rafturi pentru paleți META MULTIPAL cu recipiente de ulei pentru depozitarea lubrifianților și a uleiurilor de motor.

Declarația Clientului STAHLGRUBER

“Simbioza Berg Lagertechnik, META și STAHLGRUBER a funcționat extrem de bine”

“Am reușit să dezvoltăm un concept de stocare de înaltă performanță în strânsă cooperare.”

– Günter Zachmann, Group Manager pentru organizarea magazinului de vânzări