PREMIERA MONDIALĂ PENTRU META MULTIFLOOR – NOUL SISTEM COMPLET DE RAFTURI

Primul picktower cu patru etaje bazat pe noul sistem de rafturi implementat în Țările de Jos

O premieră mondială a avut loc în zona industrială a municipalității Venray din Țările de Jos: primul turn de pick-up bazat pe noul sistem de rafturi META MULTIFLOOR. Compania Syncreon Netherlands B.V. a construit un nou șantier în zonă, pe care Jungheinrich l-a echipat cu soluții intralogistice. Sistemul de rafturi META MULTIFLOOR cu patru etaje a fost o componentă cheie.

Syncreon este un furnizor terț de logistică (3PL) care dezvoltă și operează soluții de lanț de aprovizionare pentru un număr mare de clienți din Germania, Europa și din întreaga lume. Soluțiile pentru lanțul de aprovizionare Syncreon sunt folosite pentru a coordona, stoca, configura, livra, instala, returna și repara produsele high-tech ale clienților. Serviciile acoperă întregul ciclu de viață al unui produs și includ depozitare și distribuție, execuție, servicii post-vânzare (servicii de schimb, gestionarea pieselor de schimb, reparații) și logistică inversă. Piesele de schimb pentru un furnizor lider de piață în domeniul electronicelor de larg consum sunt depozitate temporar în noul pick tower și în celelalte rafturi din noul depozit de distribuție din Venray.

Sarcina de dotare a acestui complex a fost încredințată lui Jungheinrich, unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de soluții integrate de intralogistică. Cele două cunoscute companii, Jungheinrich și META, colaborează cu succes de mulți ani în domeniul rafturilor.

Noul turn de pick-up bazat pe noul sistem de rafturi META MULTIFLOOR.

Date proiect:

________________________________________________

Locație:                              Syncreon Netherlands B.V., Venray (NL)
________________________________________________

Soluție META implementată:

META MULTIFLOOR – noul sistem de rafturi

META MULTIFLOOR este un sistem de rafturi care a fost reproiectat de la zero și a fost dezvoltat ca un sistem modular flexibil. META MULTIFLOOR a fost prezentat pentru prima dată la LogiMAT 2020.

Structura și designul noului sistem modular sunt extrem de versatile, fiind mai ușor pentru META să răspundă la o mare varietate de cerințe ale clienților în viitor. Selectând diferite lățimi de suport și diferite grosimi de material, sistemul de rafturi poate fi adaptat optim la cerințele statice.

META MULTIFLOOR oferă deja o gamă largă de aplicații: de la rafturi de sine stătătoare, la rafturi cu mai multe etaje, sau de la rafturi cu deschidere largă și rafturi pentru anvelope, la rafturi înalte pentru camioane industriale. De asemenea, META lucrează deja la extinderea sistemului modular, astfel încât alte domenii de aplicare să fie adăugate în viitor. Ca un bonus suplimentar, rafturile pot fi îmbinate la exterior și oferă opțiuni de conectare versatile pentru a asigura o utilizare optimă a raftului.

Designul special, inclusiv culoarul și raționalizarea componentelor, înseamnă, de asemenea, că acest sistem modular este rentabil, menținând în același timp calitatea înaltă constantă la care ne așteptăm de la META. În plus, toate piesele individuale au fost proiectate optim pentru a economisi spațiu și, prin urmare, pentru un transport eficient și asamblare simplificată la fața locului.

Vedere de la ultimul etaj al galeriei cu rafturile META CLIP.

Pictower cu patru etaje bazat pe META MULTIFLOOR

Pe baza acestui nou sistem, la Syncreon a fost creat un picktower cu patru etaje, care se întinde pe aproape 700 de metri pătrați. În turnul de picktower, mărfurile sunt depozitate și ridicate manual de către culegători. Sistemul constă în principal din rafturi mari cu dimensiuni de 1300 x 600 mm și o sarcină pe nivel de 150 kg – un total de peste 10.000 de unități în aproximativ 1550 de module. Ramele simple continue și panourile solide din spate asigură o protecție optimă pentru bunurile depozitate.

De asemenea, a fost creat spațiu suplimentar de depozitare în galerie prin adăugarea a 1250 de module de raft META CLIP. Opt polițe pe modul cu dimensiuni de 1000 x 600 mm și o sarcină pe nivel de 150 kg, garantează flexibilitate maximă. Datorită cadrelor simple și panourilor solide din spate, aceste rafturi suplimentare protejează și bunurile fragile.

Nu în ultimul rând, 5000 de separatoare de compartimente reglabile, în ambele sisteme de rafturi, asigură o separare optimă și flexibilă a mărfurilor.

Odată cu designul noului sistem de rafturi, META are încredere într-un portofoliu puternic, care își poate menține succesul pe piață.

Declarația Jungheinrich

“Colaborarea cu META, partenerul nostru strategic în domeniul rafturilor, a fost un mare succes”, explică Marco Harder, Head of Racking Systems la Jungheinrich.

„La Syncreon, am fost cu toții impresionați de noul sistem META MULTIFLOOR datorită flexibilității, opțiunilor de extindere și raportului preț – performanță”

Distribuie :